Kalkoen met kerst

It’s (almost) the most wonderful time of the year! Tenminste, als je geen kalkoen bent – maar die eindigen doorgaans niet op onze website. Waarop ze wél eindigen? Op tafel, met kerst. En na het doorslaande succes van vorig jaar kun je ook dit jaar weer een goedgevulde kalkoen met een iets te hoge BMI bij 33 Good Food bestellen! Maak het jezelf dus niet te moeilijk, deze kerstmis!

Vertel me meer over die kalkoen

Een kalkoen hoort bij kerst als Nick bij Simon. Het is een traditie die is komen overwaaien uit de US of A en de fijnproevers die daar wonen weten wel wat lekker is. Onze kalkoen is dat ook en wij kunnen het weten, want we bereiden haar zelf. Nadat wij klaar zijn met onze kerstkalkoen, is ze – net als de gemiddelde Nederlander in december – wel een paar onsjes aangekomen. Haar gewicht is een slordige drie kilo, dus zorg voor een stevige bagagedrager en rug wanneer je haar oppikt.

Onze kalkoen is rijkelijk gevuld met half-om-half gehakt, pruimen, abrikozen, rozijnen, appels, walnoten en cashewnoten, dus je kunt het fruit die dag overslaan en het ontbijt de dag erna ook. Vijf of zes mensen kunnen ervan eten en reken maar dat ze die dag niet meer klagen over rammelende magen. Mogelijk wel over de muziek, als Mariah haar wensenlijstje weer eens bezingt, maar dat kun je ons moeilijk kwalijk nemen.

Wat kost het en wat krijg ik daarvoor?

Een kerstkalkoen kost 65 euro inclusief vliegtaks. Wat krijg je daarvoor? In willekeurige volgorde: een heerlijke kalkoen die je zo in de oven kunt schuiven. Bereidingsinstructies die je beter niet mee kunt braden. Watertandende gasten. Meer vrije tijd in de aanloop naar kerst, want wij doen al het voorwerk. Geen rooklucht in de gordijnen of spetters op het tafelkleed van oma, want je gaat niet gourmetten met kerst. En, last but not least, een welgemeend ‘prettige feestdagen’ wanneer je je kalkoen komt ophalen.

Ben je trouwens geen kalkoenliefhebber? Snuffel dan in december toch eens rond op onze bestelsite. Je vindt er namelijk méér seizoensgerechten om jouw decembermaand nóg lekkerder te maken.

Hoe werkt het?

Heel ingewikkeld is het niet. Vanaf 1 december kun je op onze bestelsite – klik of tik hier om daarheen te gaan – een kalkoen bestellen. In het opmerkingenveld vul je in op welke dag je de kalkoen wilt ophalen (zie onderstaand voorbeeld). Bestel op tijd: graag minimaal drie dagen vóór de gewenste afhaaldatum. Thuisbezorgen doen we dit jaar niet, maar vragen kan altijd.

Voor het optimale effect is het handig als de kalkoen in je oven past. Als je oven minimaal 38 cm breed, 26 cm diep en 25 cm hoog is, past het. Is je oven wat kleiner, geef de afmetingen dan even door via het opmerkingenveld op de bestelsite, zodat we kunnen kijken naar een passende oplossing.

Onze kalkoenen vlogen vorig jaar onze zaak uit, figuurlijk dan. Wees er dus op tijd bij!

Tot slot

We wish you a Merry Christmas, we wish you a Merry Christmas, we wish you a Merry Christmas and a Happy New Year!