Kalkoen met kerst

Enig idee waarom je steeds minder kalkoenen op straat ziet? Niet omdat ze zoveel mogelijk thuis moeten werken, maar omdat het bijna Kerstmis is. Een kalkoen op tafel met kerst is een oer-Nederlandse traditie die we graag in ere houden. En omdat het toch al zulke hectische tijden zijn, helpt 33 Good Food je dit jaar!

Wat houdt het in?

Met het thuisbezorgconcept van 33 Good Food ben je misschien al bekend. In de donkere weken voor de kerst voegen we iets toe aan ons assortiment: kalkoen. Niet zomaar een kalkoen, maar een flinke: rijkelijk gevuld met gehakt, abrikoos, walnoten, cashewnoten, pruim en appel.

Een kerstkalkoen weegt ongeveer 2,5 kilo. Daar kunnen vijf mensen goed van eten en neem maar van ons aan: die klagen dezelfde avond niet meer dat ze trek hebben. Mogelijk wel over andere dingen, maar daar kunnen wij niet echt wat aan doen.

Wij bereiden de kalkoen helemaal. We komen hem/haar zelfs bij je thuis bezorgen. Je hoeft de kalkoen alleen nog maar in de oven* te schuiven en ongeveer 2,5 uur te laten braden. Schenk jezelf intussen iets lekkers in, luister op Sky Radio of Chris Rea er dit jaar in slaagt om op tijd thuis te komen, wacht tot de oven piept en geniet van een overheerlijk kerstdiner. Dat heb je dit jaar wel verdiend!

* Om te zorgen dat de deur van de oven dicht kan, moet de oven minimaal 36 cm breed, 28 cm diep en 25 cm hoog zijn.

Wat kost het en hoe kan ik bestellen?

Een met liefde bereide kerstkalkoen van 33 Good Food kost 65 euro. We bezorgen ‘m gratis in Helmond, Mierlo, Aarle-Rixtel en Beek en Donk. Afhalen kan natuurlijk ook. Gezien het gewicht van de kalkoenen raden we wel een stevige bagagedrager en rug aan, maar vooral dat laatste is vanzelfsprekend in de regio Helmond.

Bestellen kan via onze bestelsite. Let op: je kunt daar geen afleverdatum kiezen, omdat je normaal gesproken alleen voor dezelfde dag kunt bestellen. Om aan te geven wanneer je de kerstkalkoen wilt ontvangen, vragen we je om de gewenste afhaal- of bezorgdatum in het veld ‘Speciale wensen bij je bestelling’ te typen. Kerstwensen in dat veld worden trouwens erg gewaardeerd en zeker beantwoord!

Als extra service heeft onze webmeester dit voorbeeld toegevoegd, ter verduidelijking.

Om te bestellen, klik of tik je op de onderstaande knop. Een hint: je vindt de kerstkalkoen onder het kopje ‘Decembergerechten’. Als je daarop klikt of tikt, vind je trouwens nog veel meer lekkere decembergerechten om je kerstdiner (of welke diner dan ook in december) helemaal compleet te maken. Heerlijk vers; je hoeft ze alleen maar op te warmen en smullen met die handel. Lijnen proberen we in de eerste weken van januari wel weer te doen!

Omdat we verwachten dat de kerstkalkoenen – met name figuurlijk – onze zaak uit vliegen, vragen we je om minstens drie dagen vóór de gewenste ophaal- of bezorgdatum online te bestellen.